Terci din fulgi de ovaz

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Terci din fulgi de ovaz

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - Lapte 400 ml
  • - 2 mere
  • - 150 g fulgi de ovaz (eu am folosit un terci din 5 componente: fulgi de ovaz, de grau, orz, mei si orez)
  • - 400 ml suc de mere
  • - 50 g zahar
  • - 0,5 lingurita de scortisoara
  • - 70 ml frisca lichida, grasimea 10%

Mod de preparare

1. Fulgii se pun in vas si se toarna peste ei sucul de mere si laptele, apoi adaugati zaharul. Puneti la fiert amestecind din cind in cind pana incepe sa fiarba, dupa care fierbeti la foc mic timp de 5 minute. Luati de pe foc si tineti vasul acoperit cu capacul inca 5 minute.

2. Intre timp spalati merele, curatati coaja si taiati feliute subtiri. Adaugati-le in terciul fierbinte, adaugati scortisoara si frisca lichida. Amestecati bine totul si serviti cu placere.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise