Televizor

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 Foi
  • 3 linguri cacao
  • 100g zahar
  • 100g lapte
  • 100g margarina
  • 1 1/2 lingurita amoniac stins
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • Blatul
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri de faina
  • Crema
  • 1/2 l lapte
  • 300g zahar
  • 200g unt
  • 5 linguri faina
  • zahar vanilat
  • lamaie rasa

Mod de preparare

Foi

Se amesteca componentele pentru cele doua foi se adauga faina pentru un aluat nu prea tare. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii de aragaz. Cuptorul trebuie preincalzit inainte de a introduce foile in cuptor.

Blatul

Se bat ouale spuma cu zaharul se adauga galbenusul frecat cu un pic de sare si cele sase linguri de faina . Se toarna in tava de la cuptor care a fost unsa cu ulei si pudrata cu faina. Se va coace la foc potrivit circa 40 minute.

Crema

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu jumatate de zahar , cand incepe sa fiarba laptele se adauga cealalta jumatate de lapte amestecata cu zaharul si faina .

Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia ca o smantana. Se i-a vasul de pe foc apoi se adauga untul invartind incontinuu pana se topeste.Se adauga lamaia rasa si vanilia apoi se da la rece.

Pana se raceste crema se va insiropa foile si blatul cu lichior de fructe sau coniac.

Vom pune prima foaie, crema ,apoi blatul, iarasi crema ,apoi ultima foaia peste care vom turna o glazura de ciocolata.

Glazura se face din 6 linguri de apa ,6 linguri de zahar, 2 linguri de cacaoa , o bucatica de unt se fierbe pe foc pana incepe sa se ingroase compozitia apoi se intinde cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata foii se orneaza cu nuca de cocos presarata peste ciocolata calda.

Glazura se mai poate prepara dintr-un plic de glazura Dr. Oetcher.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise