Tarte cu ton si oua

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tarte cu ton si oua

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 130 gr mozzarella
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 3 oua fierte tari
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence

Mod de preparare

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece.

Mozzarella o taiem cubulete.

Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu fruculita.

Ouale fierte tari, reci, le taiem bucati potrivite.

Rosia o spalam si o taiem felii rotunde.

Foietajul dezghetat il punem pe masa de lucru, il mai intindem putin cu sucitorul.

Taiem 6 patrate, de dimensiune egala.

Luam cate o forma de tarta si asezam cate un patrat de aluat (eu am folosit forme de silicon, dar daca folositi din aluminiu, le ungeti inainte cu putin unt si le presarati cu faina). Il presam cu degetele si pe margini, il intepam cu furculita.

In fiecare forma asezam bucatele de ton, ou, apoi mozzarella.

Deasupra, asezam cate o felie de rosie, peste care presarm sare, piper si ierburi de Provence.

Asezam formele intr-o tava mare, le introducem in cuptorul incins.

Le coacem la o temperatura potrivita, pana se rumeneste foietajul.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.

Le lasam putin sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise