Incingeti cuptorul la 180° si intindeti aluatul (grosimea: circa 4 mm).
Imbracati cu el 4 forme mici de tarta (diametrul 8-10 cm) si intepati-l cu furculita. Presarati peste aluat boabe de fasole uscata, dati-l 10 minute la cuptor, lasati-l sa se raceasca si indepartati fasolea.
Intre timp, preparati umplutura, taiati mai mare 80 g miez de nuca. Amestecati - intr-un bol - marmelada, mierea, frisca nebatuta si ouale, pana ce obtineti o crema neteda.
Incorporati nuca si turnati crema peste aluatul precopt. Dati tartele la cuptor si lasati-le sa se coaca 20 de minute. Ornati-le cu samburii de nuca ramasi (intregi) si serviti-le caldute sau reci, eventual cu inghetata de vanilie.
Reteta pentru aluat: Framantati repede, cu varful degetelor, 200 g de faina, 200 g de zahar, 1 varf de cutit de sare si 100 g unt moale. Legati aluatul cu 1 galbenus, 1 lingura de coniac sau rom si aproximativ 2 linguri cu apa, astfel incat sa devina elastic si sa se desprinda de pe degete. Faceti din aluat o bila, inveliti-l in folie de plastic si dati-l o ora la frigider, inainte de a-l intinde.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii