Tarte cu nuci macadamia aromate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarte cu nuci macadamia aromate

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 150 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • Un praf de sare
  • 100 gr unt sau margarina Rama, taiat(a) cubulete si racit(a)
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura
  • 150 gr nuci macadamia, prajite
  • 50 gr zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri unt sau margarina Rama, topit(a)
  • 1 ou
  • Coaja rasa de la ½ portocala

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul si sarea.Adauga untul/margarina si amesteca, apoi adauga apa si amesteca pana la omogenizare.Da alautul obtinut la rece pentru 15 minute.

Incalzeste cuptorul la 180°C.Imparte aluatul in 4 parti egale.Ruleaza fiecare bucata de aluat la grosimea de 5mm.Pune fiecare bucata de aluat rulata intr-o tavita individuala de tarta de 10 cm diametru.Taie marginile ce sunt in plus, apoi da tartele la rece 10 minute.Aseaza tavitele de tarta pe o tava de copt, aseaza foi de aluminiu deasupra fiecarei tarte si presara greutati de placinta, orez sau fasole.Coace tartele 15 minute, inlatura folia de aluminiu si greutatile si mai coace-le pentru inca 10 minute, pana se rumnesc usor pe margini se devin uscate in centru.

Pentru umplutura, imparte nucile in mod egal in cele 4 tarte.Amesteca zaharul brun cu mierea, untul/margarina topit(a) ,oul si coaja de portocala.Toarna amestecul obtinut peste nuci, amestecandu-le usor.Pune tartele la copt 18-20 minute, pana nucile se rumensc usor.Tartele se pot servi cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise