Am mixat untul cu zahărul pudră, după care am adăugat oul, mixând în continuare.
Am adăugat apoi apa, esenţa de vanilie şi făina treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale şi lipicios. L-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat la frigider peste noapte.
A doua zi am frământat aluatul pe masa de lucru pe care am presărat-o cu făină, până am obţinut un aluat care nu se lipeşte de mâini.
Am întins o foaie subţire rotundă şi am decupat-o pentru formele de tartă, apoi am aşezat aluat în fiecare formă şi l-am înţepat cu furculiţa ca să nu se umfle la cuptor.
Am dat la cuptor (la 180 de grade) circa 20-30 min (depinde şi de cuptor) până s-au rumenit uşor pe fund. Nu trebuie lăsate mult la cuptor pentru că altfel se vor întări şi se vor sfărâma.
Budinca de ciocolată neagră am făcut-o aşa:
Am amestecat într-un vas făina cu oul, 2 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Am pus ciocolata la topit, în lapte, pe bain-marie şi când s-a topit, am adăugat compoziţia de făină, amestecând aproape continuu până s-a îngroşat.
Am turnat budinca în tarte şi am ornat cu căpşuni şi inimioare de ciocolată. Inimioarele de ciocolată le puteţi cumpăra sau le puteţi face voi topind ciocolata neagră pe bain-marie şi turnând-o în forme inimioare de silicon, lăsate apoi la frigider să se întărească.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii