Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Ingrediente

  • aluat de tarta:
  • cca 400 g faina,
  • 1 ou,
  • sare,
  • busuioc uscat,
  • 200 ml ulei de masline,
  • 1/2lingurita de peperoncino
  • umplutura tarta:
  • un borcanel mic(80 g)de file ansoa in ulei de masline,
  • 2 cepe mari rosii,
  • 1/2 lingurita lemongrass,
  • 1/2 lingurita de peperoncino,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare,
  • 1 lingura de otet balsamic,
  • file de ansoa,
  • uleiul de la conserva

Mod de preparare

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se aseaza in forma de tarta.

Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien,cand ceapa capata culoarea sticloasa adaugam lingurita de zahar,lasam un pic sa caramelizeze,presaram un pic de lemongrass si adaugam lingura de otet balsamic,lasam sa se evapore si potrivim de sare dupa ce am adaugat uleiul de la conserva de ansoa(este delicios!) si peperoncino.

Turnam ceapa deasupra aluatului de tarta,repartizam fileele de ansoa si cateva jumatati de masline verzi(pentru un pic de culoare) si dam la cuptor,cca 20 de minute pana ce se rumeneste un pic aluatul.Lasam sa se raceasca un pic tarta apoi o scoatem din forma si o portionam.Este absolut delicioasa,cu un gust usor dulceag ,picant ,afumat,un preparat delicios ce merita incercat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise