Tarta Tatin cu mere

Cuptorul se încinge la 200 grade C.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta Tatin cu mere

Ingrediente

  • 3 mere medii
  • 150 g zahar
  • o mâna stafide (înmuiate 10 min in lichior)
  • 1 foaie de aluat fraged
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Cuptorul se încinge la 200 grade C.

Merele se curată de coaja și cotor, se taie in felii mai groase pudrandu-se cu scorțișoara.

Intr-o tava de tarta sau cratiță nu foarte înaltă, se topește zaharul in totalitate și se adauga untul amestecând pentru caramel.

Merele si stafidele se pun in tava peste caramel și deasupra lor se asază ușor aluatul.

Se tine la cuptor 15-20 min sau pana când e copt aluatul.

Când este gata, se lasă sa se răcească 5-10 minute și se răstoarnă pe un platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise