Se amesteca bine toate componentele pentru aluat si se framanta cu mana pana se obtine o compozitie uniforma. Se formeaza un cocolos, se apasa usor cu palma, se inveleste in celofan si se baga 20 de minute la rece. Se curata merele, se taie in opt si se curata de seminte. Se stropesc cu suc de lamaie. · Se porneste cuptorul. Se pune zaharul intr-o tigaie mare, rotunda, ceva mai adanca si smaltuita (cu toarte), se asaza pe flacara mica si se lasa sa se topeasca si sa se caramelizeze usor. Se adauga untul si se lasa sa se topeasca si el. ¸ Se intinde aluatul pe fundul de lemn, cat marimea tigaii. Se asaza merele cu partea bombata in jos, felie langa felie, pe zaharul caramelizat. ¹ Cu ajutorul unui fund de lemn, se \"trage\" aluatul peste mere, ca un capac. Se inteapa cu furculita din loc in loc. ş Se baga tarta in cuptor pe gratarul din mijloc si se lasa la copt 30 de minute pana ce se rumeneste usor. Se scoate si se lasa sa se racesca pe un servet umed, vreme de 5 minute. \" Se desprinde marginea tartei cu un cutit, apoi se rastoarna pe un platou de tort. Se serveste calduta, eventual cu putina frisca alaturi.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii