Ingrediente
Pentru aluat:, 300 gr faina, 200 gr unt nesarat rece, 3 linguri cu zahar tos, 1 galbenus de ou, coaja rasa de la o portocala, 3-4 liguri cu apa rece, , Pentru umplutura:, 700 gr cirese proaspete sau congelate (fara samburi), 150 gr zahar tos, zeama de la o portocala, 80 gr pesmet alb, esenta de vanilie, 1 ou batut pentru uns
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
9 voturi
Mod de preparare
2. Intr-o cratita punem ciresele spalate si bine scurse de apa, zaharul si sucul de portocala. Fierbem la foc mic aproximativ 15 minute, pana cand ciresele se inmoaie si sucul scade devenind un sirop gros. Dam deoparte si adaugam esenta de vanilie.
3. Pe o suprafata presarata cu faina, intindem aluatul in forma de cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm. Rulam aluatul pe sucitor si il transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei pensule il ungem pe toata suprafata cu ou batut. Presaram pesmetul in mijlocul cercului de aluat, lasand o margine libera de 4 cm.
4. Punem peste pesmet gramajoare din amestecul de cirese, apoi ridicam marginea aluatului pentru a nu se scurge continutul de fructe. Lasam mijlocul neacoperit. Ungem aluatul cu ou batut si coacem tarta in cuptorul preincalzit la foc mediu, aproximativ 25-30 de minute, pana ce aluatul se rumeneste frumos.
5.Servim placinta rece presarata cu zahar pudra.
Pofta buna!
GIONI (Bucatar) , 27 mai 2014
FOARTE BUNA