Se amesteca faina cu grisul.
Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider.
Intre timp, punem buchetele de conopida la fiert, in apa cu sare, iar dupa 5 minute, se scurg bine. Se taie ciupercile feliute si apoi se calesc un pic, in ulei de masline, se scot cand se rumenesc usor si in acelasi ulei, calim un pic si conopida pana incepe sa se rumeneasca putin.
Se scoate aluatul de blat din frigider si se intinde intre 2 folii de celofan, in strat subtire de 0,5 cm, dupa forma in care punem tarta. Se inteapa din loc in loc, cu furculita, apoi se presara buchetele de conopida, rondele de ardei gras, se bat ouale cu cascavalul ras si ierburile aromate, se toarna deasupra si presaram pe toata suprafata rosiile chery si feliile de ciupercute prajite.
Dam totul la cuptor cca. 25 minute, pana se rumeneste un pic blatul. Se lasa sa se raceasca un pic inainte de a portiona tarta. Blatul este crocant si sfaramicios si foarte aromatizat, avand un gust deosebit de bun, iar legumele completeaza aroma, desavarsind preparatul.!
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii