Tarta pufoasa cu visine mari

Tarta pufoasa cu visine mari. Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tarta pufoasa cu visine mari

Ingrediente

  • 600 – 700 gr visine mari fara samburi – culese de tine
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei
  • 1 plic si jumate de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Esente de vanilie, lamaie (cate putin de miros)
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal.

Intr-un bol mai mare se bat bine, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si foarte putina zeama de lamaie (daca avem prin preajma), pana devin spuma groasa; adaugam apoi treptat zaharul, continuand sa mixam, apoi adaugam cele 2 plicuri zahar vanilat;

In alt bol se bat bine, cu telul, galbenusurile cu uleiul si esentele si turnam treptat in prima compozitie peste albusuri, si amestecam usor pana se incorporeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat peste compozitia obtinuta; Atentie: faina o amestecam cu ajutorul unei spatule de lemn, nu cu mixerul, astfel incat tarta sa iasa pufoasa.

Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz, pe care ati pus hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele date putin prin faina. Visinele poate sa fie din congelator sau proaspat culese. Eu le prefer pe cele puse de mine la congelator, evident!

Puneti tava in cuptor mai sus un pic de mijloc; o coaceti vreo 20 min, depinde de cuptor, o scoateti cand trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata.

Scoateti tava, lasati sa se racoreasca tarta, apoi o scoateti pe un fund mare si tare si taiati.si POfta Buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise