Incingeti cuptorul la 180 grade. Despicati putin caisele si scoateti samburii cu grija, in asa fel incat fructele sa ramana intregi. Acoperiti fundul si peretii unei forme de tarta cu aluatul de foitaj, intepati-l cu o furculita si asezati pe toata suprafata caisele intregi si la mijloc crengutele de rozmarin. Presarati deasupra zaharul pudra, puneti din loc in loc cate-o bucatica de unt, bagati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 15 minute. Cand aluatul a crescut suficient, scoateti tarta din cuptor, puneti peste ea o tava de prajitura unsa cu ulei si rasturnati ambele tavi, astfel ca tarta sa ramana pe tava cu caisele in jos. Sfaramati aluatul copt cu fundul unei cratite, pentru a forma o galeta rotunda si frumoasa si dati-o la cuptor inca un sfert de ora. Dupa ce o scoateti din cuptor, desprindeti-o de pe margini cu o spatula si rasturnati-o (cu caisele in sus) pe un platou. Serviti-o calduta.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii