Prima data facem aluatul, daca aveti un robot de bucatarie il puteti folosi, daca nu , ne folosim manutele :). Amestecam faina cu sarea si zaharul, apoi adaugam untul rece taiat cuburi amestecam pana rezulta un aluat nisipos.Daca lucram manual trebuie sa ne miscam rapid astfel se topeste untul.Adaugam oul si lingura de apa rece si mixam pana aluatul se leaga.Punem aluatul in forma de tarta, il asezam uniform si apoi il intepam cu furculita de cateva ori.Il punem la cuptor pentru 15 minute la 180 grade apoi il scoatem.Scoatem samburii visinelor, apoi le amestecam cu migdalele si zaharul brun, le punem peste tarta.
Albusurile le batem spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul, le batem pana cand devin ferme si lucioase.Le punem peste visine si le dam la cuptor la 130 grade pana bezeaua capata o culoare aurie, la mine a durat cam 15 minute, in ultimele 5 minute am redus temperatura la 100 grade.
Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca apoi servim, poate cu o cupa de inghetata ;) Enjoy!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii