1. Mixati untul pana devine o crema fina si incorporati pe rand si treptat sarea, zaharul, oul batut si frisca. Se cerne faina si se incorporeaza treptat la amestecul de mai sus. Aluatul rezultat se acopera si se da la frigider 1 ora.
2. Preparati spuma batand ouale cu zaharul pana devin spumoase si se deschid la culoare. Incorporati apoi migdalele si amestecati cu o spatula cu grija.
3. Spalati 2 mere, le scoateti miezul si le dati pe razatoarea fina fara sa le radeti coaja. Uniti apoi merele la spuma si porniti cuptorul pe 220 C. Tapetati forma de tort cu hartie pentru copt.
4. Scoateti aluatul si formati un disc care sa incapa in forma de tort ramanand o bordura de 3 cm. Varsati spuma de migdale peste aluat si intindeti-o uniform.
5. Curatati de coaja celelalte 4 mere, taiati-le in jumatati si scoateti miezul. Crestati fin si des suprafat bombata a jumatatilor si asezati-le in forma de floare in tava peste spuma. Puneti tarta in cuptor si o coaceti timp de 40 de minute.
6. Dulceata de zmeura se incalzeste intr-un vas si apoi se da printr-o sita. Cu aproximativ 5 minute inaite de a fi gata tarta se scoate si se ung cu dulceata jumatatile de mere cu o pensula. Tarta se da din nou la cuptor. Cand este gata se scoate si se ung din nou jumatatile de mere cu dulceata ramasa. Se serveste cand ajunge la temperatura ambientala.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii