Se uneste faina cu zaharul, cu untul topit la temperatura camerei, cu oul si galbenusul si lingura de drojdie. Se amesteca totul bine pana ce se formeaza o pasta omogena.
Se spala si se curata merele de coaja si de cotor.
Pastrati 2 mere deoparte pentru ornat, iar restul de mere taiati-le in felii subtiri sau in cuburi mici care le amestecati cu aluatul pregatit. Se unge cu unt o tava rotunda demontabila si se toarna compozitia cu merele taiate marunt amestecata bine.
Deasupra se asaza in forma de evantai restul de mere pe care le-am taiat in felii subtiri. Se prasara zahar si se baga la cuptorul deja incalzit la 180 grade C.
Se tine la cuptor timp de 40 minute. Cand este gata, se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca. Se scoate cu grija din tava si se poate adauga pe deasupra gem de piersici sau caise.
Eu am adaugat gem de caise imediat dupa ce am scos-o din cuptor, fiind fierbinte, gemul s-a topit un pic dandu-i dupa aceea o forma sticloasa si transparenta tartei.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii