Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le
injumatatesti, scotand samburii. Presari putin zahar si scortisoara peste ele,
lasandu-le sa se insiropeze. Intre timp, separi ouale si bati albusurile spuma
cu zaharul, pana cand dispar cristalele si obtii o masa consistenta. Rand pe
rand, incorporezi galbenusurile. Untul (margarina) la temepratura camerei se
framanta cu faina, varful de cutit de sare si praful de copt (nu se stinge cu
nimic!!!). Apoi, finut, omogenizezi spuma de oua, pana obtii un aluat sanatos,
dar delicat de tarta. Ungi o tava cu unt (margarina), o tapetezi cu faina si
intinzi o jumatate din cantitatea de aluat. Asezi prunele (scurse bine de zeama
lasata) si le acoperi cu restul de aluat. Introduci in cuptorul fierbinte,
pentru circa 20 de minute. Stingi focul si mai lasi cateva minute in cuptor
(circa 5 minute). Dupa racirea completa portionezi in felii sanatoase si
servesti pur si simplu. Fara orice alt "aditiv'"! Este o savoare in sine!
Sfat: in loc de prune, puteti apela si la alte fructe autohtone (piersici, mere,
pere etc.) sau, daca bugetul va permite, la unele mai extravagante: nektarine,
ananas, kiwi...
Recomandare: pentru un iz mai proaspat, radeti putina coaja de lamaie si/sau
portocala in aluat. Totodata, puteti inobila umplutura cu bucati de nuci prajite
si maruntite.
Sugestie: faceti portie dubla, caci se evapora instantaneu!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii