Tarta de ciocolata fara gluten

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tarta de ciocolata fara gluten

Ingrediente

  • Crusta:
  • 44 g cocos ras
  • 210 g faina de migdale
  • 33 g ulei de cocos
  • 1/4 lingurita sare
  • 33 g sirop de agave
  • Crema:
  • 265 ml lapte de cocos,
  • 310 g ciocolata amaruie (am folosit 75%)
  • Topping:
  • 45 g fulgi mari de cocos
  • 60 g nuci de macadamia
  • 20 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Crusta:

Se preincalzeste cuptorul la 170 g C.

Se amesteca in blender faina de migdale si cocosul, se adauga uleiul de cocos, sarea si siropul de artar si se mixeaza.

Se pune amestecul in tava si se preseaza cu ajutorul unei linguri.

Se da tava la cuptor pentru 10 minute pana ce crusta devine aurie (verificati cam dupa 7 minute).

Se lasa la racit in tava.

Crema:

Se pune laptele de cocos intr-o cratita, pe foc iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se toarna intr-un vas, peste ciocolata maruntita.

Se lasa 1 minut apoi se mixeaza cu mixerul pentru a se omogeniza foarte bine ingredientele.

Se toarna crema peste crusta.

Topping:

Se pun ingredientele pentru topping intr-o tava, pe hartie de copt si se tin la cuptor aproximativ 3 minute.

Se aseaza peste crema si se lasa la racit.

Inainte de servire recomand sa tineti tarta o ora la frigider

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise