Se curata cartofi, se spala si se opresc 2 pentru a imbraca tarta.Ceilalti se taie cubulete ,se pun la fiert ca pentru piure cu un praf de sare.
Ceapa,mararul si ardeiul se toaca cubulete sau fasii mai lungi.Cum ne este mai usor.
Cei 2 cartofi care i-am oprit pentru a imbraca tarta ,ii taiem subtiri ca pentru cipsuri.Eu am folosit razatoarea speciala.Ii spalam cu apa rece si ii lasam sa se scurga. Pregatim o tava cu pereti detasabili,o imbracam in hartie de copt. Daca nu avem o ungem cu margarina si tapetam cu pesmet.
Dupa ce au fiert cartofii ii punem la scurs.
Intr-o tigaie punem margarina si legumele(ardeii, ceapa si mararul)pentru a le sota timp de 5-7 minute.
Zdrobim cartofii ca pentru piure ,amestecam cu soteul de legume,potrivim dupa gust cu sare si piper.Punem umplutura peste cartofii feliati ,care i-am asezat in tava . Deasupra asezam suprapusi pe lateral feliutele de cartofi ramasi ,presaram cu mac si dam la cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 200 de grade.
Punem feliile de cartofi una langa cealalta.
Este o mancare usoara,gustoasa si dupa imaginatia fiecaruia, putem pune in cartof branza rasa, ou iar deasupra se poate servi cu smantana.
Eu o prefer asa ,reteta originala.
Poate fi servita ,ca garnitura la friptura cu o salata verde.
Pofat buna.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii