Tarta de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta de capsuni

Ingrediente

  • 7 foite de gelatina
  • o cana de lapte
  • o cana de apa
  • doua cesti medii de zahar
  • 300 grame de capsuni
  • colorant alimentar rosu
  • frisca.

Mod de preparare

Capsunile se taie marunt ( in bucatele cat un zar ) , insa pastrati 6-7 capsuni intregi.Zaharul (doar o ceasca ) se pune pe foc lent impreuna cu laptele.Patru dintre foitele de gelatina se pun intr-o farfurie cu apa cat sa le acopere , circa 5 minute.Apoi se incorporeaza in cratita cu lapte si zahar. Cand fierbe in clocot se adauga capsunile tocate , si se mai fierbe cam 10 minute. Se inlatura de pe foc . Pregatiti o noua craticioara pe foc , adaugati zaharul ( a doua ceasca ) si apa . Cand fierbe incorporati restul de gelatina , inmuiata in acelasi fel ca mai sus. Cand fierbe in clocot , picurati putin colorant alimentar rosu , cat sa prinda o culoare vie.Inlaturati de pe foc.cand se raceste , pregatiti o forma de plastic, ( eu folosesc cu succes o cutie tip casarota )si asterneti pe fundul ei capsunile ce le-ati oprit , taiate in jumatati , si cu partea taiata in sus ( asa cum se observa in fotografie ).Turnati deasupra cu grija compozitia rosie si dati la congelator pana se intareste gelatina , dar fara sa inghete ! Scoateti forma de la rece si turmati cea de a doua compozitie . Din nou la congelator . Cand se intareste si cel de al doilea strat , scoateti si cu ajutorul unui cutit (plimbat pe marginea formei ) dezlipiti tarta si cu grija rasturnati-o pe o tava . Ornati cu frisca . Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise