Tarta de Bakewell

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 linguri de gem de zmeura fara samburi
  • un blat de tarta de 20 cm diametru
  • 100 g unt fara sare, moale
  • 100 g zahar pudra, cernut, pentru glazura
  • 2-3 linguri de apa calda
  • 8 cirese glasate pentru decor

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius, marcajul pentru gaz 5. Se acopera blatul de tarta cu gem.

2. Se freaca untul si zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa.

3. Intr-un alt castron, se amesteca migdalele macinate si faina. Se adauga ouale treptat, cate unul, in amestecul de unt pana cand se omogenizeaza. Apoi se adauga amestecul de faina.

4. Se adauga crema peste gem pana cand se acopera complet. Se asaza intr-o tava de copt si se da la cuptor timp de 20-25 minute pana cand prajitura capata culoarea aurie si se asaza. Se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 15 minute.

5. Intre timp, se pune zaharul de glazura intr-un bol si se adauga treptat apa calda, incepand cu doua linguri. Glazura trebuie sa fie groasa pentru a putea fi intinsa pe tarta fara a curge. Se intinde glazura pe suprafata tartei. Daca glazura se lipeste de cutit, se trece lama prin apa calda si se reincearca. Se decoreaza cu cirese. Se lasa sa se aseze si apoi se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise