Diluati drojdia si jumatate din zahar in laptele caldut.
Puneti faina pe planseta, faceti o gropita la mijloc, in care puneti ouale si incepeti sa le amestecati. Incorporati sarea, restul de zahar si putin cate putin drojdia. Framantati aluatul pana ce devine elastic.
Incorporati untul topit si continuati sa framantati, pentru ca aluatul sa fie neted si suplu (ceva mai moale).
Turnati aluatul intr-o forma cu peretii detasabili, unsa cu unt, si aranjati-l dupa forma tavii. Acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca si sa-si dubleze volumul, circa doua ore.
Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Cu mainile infainate, apasati mijlocul aluatului, ungeti scobitura cu gem si puneti peste ea zmeura (300 g).
Ungeti apoi marginile tartei cu lapte, presarati deasupra zaharul vanilat si zaharul tos si dati-o 30 de minute la cuptor.
Cand s-a copt, scoateti tarta pe un grilaj, lasati-o sa se raceasca, decorati-o cu zmeura ramasa (50 g), pudrati-o cu zahar cristal si serviti-o calduta.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii