Cernem faina intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem ceva gen firimituri. Adaugam si oul si framantam. Dam o forma de bila aluatului obtinut, infoliem si dam la rece, macar 30 de minute. Calim usor ardeii taiati julienne, adaugam putin usturoi tocat, sare, piper si mai apoi sunca taiata cuburi; lasam putin pe foc sa se imprumute aromele.
Branza de vaci o amestecam cu ouale, cu putin mustar si zeama de lamaie.
Incorporam in compozitia de branza sunca si ardeii. Amestecam usor. Intindem in tava de tarta unsa cu unt (eu am folosit hartie de copt) o foaie de aluat, avand grija sa pastram o bucatica pentru a orna tarta. Repartizam compozitia cu ardei peste foaia din tava si improvizam din aluatul ramas un soi de grilaj.
Ungem cu putin ou batut grilajul si marginile tartei si coacem cca 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii