Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • Pentru crusta crocanta:
  • 300 gr. Faina
  • 200 gr unt sau 250gr margarina
  • 100 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de la 1 portocala si o lamaie
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema de vanilie :
  • 4 galbenusuri de oua de casa
  • 750 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 gr unt, de preferat mai gras
  • 25 gr. faina alba calitate superioara
  • 25 gr amidon alimentar
  • 2 linguri mac
  • Pentru umplutura de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 50 gr smantana
  • ½ ceasca lichior de zmeura
  • 4 smochine
  • 50gr arahide sarate
  • 100 gr zmeura si afine
  • Menta pentru decor

Mod de preparare

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.

Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde dupa forma in care urmeaza sa fie copt care a fost unsa in prealabil. Se inteapa cu furculita aluatul si se pune deasupra hartie de copt peste care se toarna orez sau boabe de fasole pentru o coace uniforma.La final se inlatura hartia de copt si se mai da la cuptor 5-10 minute pentru o crusta aurie. Se lasa la racit.

Fierbem laptele impreuna cu semintele din pastaia de vanilie .

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).

Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer. Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramana cocolase.

Adaugam restul laptelui amestecind mereu cu telul pana incepe sa se ingroase. Stingem focul si adaugam 15 gr.unt si macul prajit.Se lasa la racit.

Se topeste la bain marie ciocolata impreuna cu untul apoi, se amesteca bine si apoi se incorporeaza lichiorul de zmeura si smantana.Se lasa la racit.

Se toarna in forma de tarta crema de vanilie racita apoi crema de ciocolata racita.

Se pun deasupra smochine taiate in sferturi, zmeura, afine , arahide tocate grosier si ornam cu frunze de menta.

Se tine la frigider pentru racire minim o ora.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise