Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina.
Aluatul, format, se inveleste in folie. Se da la frigider pt cca. 4omin.
Dupa cele 40 min, se scoate aluatul din frigider, se intinde, se pune in tava si se da la cuptor.
Se lasa, pana cand prinde o culoare, aurie. Dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pana se raceste aluatul, se pregateste crema. Asadar, se amesteca mascarpone, cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie.
Se mixeaza bine pt 1-2 minute, dupa care se intinde pe aluatul, rece.
Se decoreaza cu smochine taiate in patru, dupa plac.
Se poate servi imediat, dar atunci e mai crocanta. Daca o lasati putin la "odihnit", coca se v-a inmuiat si v-a fi perfecta.
Pofta buna!
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii