Tarta cu rubarba

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu rubarba

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 125 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 1 lingura rasa cu zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 500 gr rubarba
  • 150 gr smantana
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingura faina (~10 gr)
  • scortisoara

Mod de preparare

Rubarba este o leguma care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.Are un gust foarte acru,de aceea este recomandat sa fie consumata cu zahar, miere, suc de fructe,etc. Este indicat sa fie consumata de cei care sufera de hipertensiune si colesterol ridicat.Rubarba are efecte antioxidante, antiinflamatorii,antialergice si imbunatateste circulatia sanguina. Tarta are un aluat crocant si un gust dulce acrisor.Va asigur ca este delicioasa si merita incercata!

1.Cerneti faina.Adaugati sarea.

2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul.

3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie alimentara si lasati-l la frigrider 1 ora.

4.Pe o bucata de hartie pentru copt intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului,apoi asezati-l in forma de tarta si bagati-l la frigider pana pregatiti umplutura.

5.Spalati tijele de rubarba,apoi taiati-le in bucati de ~6-7 cm.

6.Amestecati bine smantana cu zaharul, faina si scortisoara.

7.Asezati tijele de rubarba peste aluat,apoi turnati amestecul de smantana.

8.Dati la cuptorul preincalzit, la foc potivit, timp de 45-50 minute.

9.Se taie dupa ce s-a racit bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise