Se incinge cuptorul la 180gr. si se aseaza forma cu aluatul pe jumatate copt pe tava de la aragaz.
Se topeste untul pe foc potrivit, se da cratita deoparte si se incorporeaza faina, amestecand pana ce devine ca o pasta neteda, care se caleste apoi un minut la foc mic - amestecand intruna.
Se da deoparte si se incorporeaza, putin cate putin, amestecand in continuare, vinul si zeama de carne. Se fierbe sosul astfel obtinut 2-3 minute, amestecand din timp in timp, pana ce se ingroasa. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran, se ia de pe foc si se acopera cu un capac ca sa ramana cald.
Se bat galbenusurile intr-un bol, pana ce se albesc. Se adauga 4 linguri de sos, se bat in continuare, dupa care se incorporeaza in sos. Sosul se pune iarasi pe foc mic si se fierbe inca doua minute.
Se da cratita deoparte, se incorporeaza fasolea, sunca si carnea de pui, se toarna umplutura peste aluatul din forma si se da la cuptorul incins (forma cu tarta pe tava de la aragaz).
Se coace tarta 20-25 de minute si se serveste calda, garnisita cu patrunjel verde.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii