Tarta cu prune si nuca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu prune si nuca

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged
  • 200 gr nuca macinata
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 2 prune mari rotunde( sau 6 prune mici)
  • 2 linguri gem caise
  • zahar pudra optional

Mod de preparare

Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider pana praparam umlutura. Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Nuca macinata o amestecam cu galbenusurile si apoi incet incorporam si albusurile.

Punem umplutura peste aluat, iar peste asezam prunele taiate felii subtiri (prunele care le-am avut au fost mai acrisoare ) si presaram putin zahar pudra. Dam la cuptor la 180 grade timp de 30 -35 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor ungem prunele cu gemul de caise si o lasam sa se raceasca apoi o servim.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise