Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.
Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm) . Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic). Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.
Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.
Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute, pana sa rumeste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram cu zahar pudra si servim.
Sper ca v-am convins nu numai ca e super buna ci si ca se face usor si repede.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii