Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.
Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.
Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina.
Va rezulta un aluat nu foarte tare, nelipicios si sfaramicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca si ne ocupam de restul ingredientelor.
Pregatim umplutura pentru Tarta cu prune si alune de padure.
Macinam alunele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Scoatem samburii de la prune si le taiem in sferturi.
Peste prune presaram scortisoara.
Impartim aluatul in doua parti, iar o parte o intindem in forma de tarta unsa cu untul oprit.
Forma mea are diametrul de 26 cm.
Imbracam si peretii formei cu aluat, pana la baza acestora si intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.
Asezam sferturile de prune peste aluat, in forma de spirala si presaram peste ele alunele macinate(mai lasam si bucati mai mari de alune).Intindem restul de aluat in foaie de grosimea degetului mic si decupam diverse forme din el, pe care le asezam cum ne ajuta imaginatia peste prune.
Marginile aluatului care raman de la decupaje le rupem in bucati mici si le presaram printre prune.
Dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand se va rumeni frumos tarta.
Pudram tarta cu zahar amestecat cu alune macinate cand se mai raceste.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii