Tarta cu praz si mustar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr o tava de 24 cm
  • aluat
  • 180 gr de faina
  • 120 gr de unt
  • 3/4 lingurita de sare
  • 2 linguri de apa rece
  • 1 lingurita de praf de usturoi
  • 1lingurita praf de mustar
  • ptr umplutura
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1praz mare taiat in rondele potrivite
  • 250 ml smantina ptr gatit
  • 2oua
  • 2linguri frunze de cimbru
  • 1 lingura de boabe de mustar
  • sare,piper la gust
  • 2linguri de brinza mozarella

Mod de preparare

Aluatul

Se prelucreaza impreuna faina cu sare si unt in aluat faramicios se adauga apa praf de usturoi si praf de mustar

si se prelucreaza impreuna in aluat.Se lasa la rece 20 de minute.

Umplutura

Se incalzeste uleiul de masline in tigaie se prajeste usor prazul se sareaza si se pipereaza putin.

Intr-un bol se amesteca smantina cu ouale cimbru si boabe de mustar putina sare si piper.

Intr-o tava unsa cu putin unt se intinde foaia de aluat sa fie si pe margini.

Pe foaia de aluat se pune prazul dantuit se toarna compozitia cu smantina se niveleste si se presoara cu brinza mozarella.

Se coace la 180 de grade cam 30 de minute pina se rumenste frumos.

Este gustoasa si poate fi o cina alaturi cu o salata de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise