1. Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 de minute la frigider, intr-un vas cu capac. Se porneste cuptorul. Se intinde aluatul pe tabla de prajituri data usor cu faina. Se taie aluatul in forma de patrat (25/25 cm) sau in forma rotunda (diam. 30 cm). Se unge o forma corespunzatoare cu unt si se intinde aluatul. Se presara cu gris. Se baga la cuptor pe raftul al doilea de jos si se coace 15 minute. Se scoate.
2. Se spala piersicile, se scot samburii si se taie pulpa in fasii. Se astern pe aluat in forma de tigle (straturi suprapuse). Se baga prajitura pe raftul al treilea al cuptorului, vreme de 30-40 de minute.
3. Se infierbanta gemul de piersici si se amesteca cu lichiorul pana devine o pasta omogena. Se toarna peste tarta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii