Tarta cu piersici

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu piersici

Ingrediente

  • 5-6 piersici feliate
  • 3 oua intregi
  • 200g lapte sau frisca lichida
  • 100g zahar
  • 90g faina
  • 2 linguri brandy(optional)

Mod de preparare

Piersicile spalate se feliaza si se dau deoparte;

Uoale,le batem bine cu zaharul pana devin o crema densa,incorporam faina cernuta,iar la sfarsit smantana lichida putin cate putin;In final coniacul amestecand usor cu lingura;

Ungem o tava cu unt sau ulei,presaram cu zahar cam 1 lingura,asezam deasupra feliile de piersici pe fundul tavii iar deasupra turnam compozitia obtinuta de oua si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 45 minute;

La sfarsitul coacerii se scoate tava din cuptor lasam bine la racit si intoarcem tava ,,cu fundul ''in sus,pudram cu zahar,decoram eventual cu frisca batuta;

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise