Tocam marunt ceapa. Taiem ardeiul in cuburi mici. Maruntim pestele, dar pastram cateva bucati pentru a decora tarta. Zdrobim usturoiul.
Incalzim cuptorul si pregatim aragazul. Pregatim o tigaie in care punem 2 linguri de ulei. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand ceapa devine transparenta. Punem pasta de tomate. Amestecam si lasam totul sa fiarba pana cand sosul scade.
Adaugam ardeiul, maslinele (pastram cateva pentru ornat!), sprotul afumat maruntit si amestecam. Calim timp de 4 minute. Punem usturoiul zdrobit. Adaugam busuiocul. Condimentam cu sare si piper macint.
Omogenizam si calim timp de 1 minut. Inchidem aragazul si lasam compozitia sa se racoreasca
Pregatim o forma pentru tarta, in care punem o lingura de ulei si o intindem uniform. Asezam aluatul in forma pregatita, pe toata suprafata acesteia, ridicandu-l si pe margini.
Rasturnam peste aluat compozitia pentru umplutura si o distribuim uniform. Deasupra punem masline pastrate si bucatile de sprot afumat.
Taiem marginile de aluat in exces, la limita superioara a formei. Din aluatul taiat de pe margini facem fasii pe care le aranjam deasupra tartei.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 30 de minute.
Cand tarta este aurie deasupra, o scoatem din cuptor. Servim calduta.
Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/tarta-cu-sprot-peste-si-masline.html
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii