Se acopera doar fundul formei cu hartie de copt si se presara cu o lingura de zahar. Se ung cu unt peretii formei si se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.
Se amesteca spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga uleiul, vinul si sucul de lamaie si se amesteca usor. Se adauga faina, praful de copt si malaiul si se omogenizeaza.
Se curata para si se taie felii care se aseaza pe fundul formei presarate cu zahar. Deasupra se toarna compozitia si se coace cca 40 minute pe raftul de jos al cuptorului, la 160 grade Celsius.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, apoi se rastoarna pe un platou.
Optional se poate unge cu gelatina.
Reteta Anne-Katrin Weber
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii