Tarta cu pere si ciocolata

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu pere si ciocolata

Ingrediente

  • 3 pere
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 150g unt
  • 100g faina
  • 80g migdale macinate
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri gem de caise sau piersici!

Mod de preparare

Fierbem 500ml apa cu 80g zahar,adaugam perele taiate pe jumatate,si le fierbem timp de 15 minute!

Le dam deoparte la racit,in siropul in care au fiert;

Untul moale il batem bine cu restul de zahar pana va devenii o crema,incorporam faina,ouale unul cate unul,migdalele macinate amestecate cu praful de copt;

Impartim compozitia in doua;

in una din compozitii amestecam 20g cacao,omogenizam;

Ungem si tapetam o tava detasabila cu unt si faina,si hartie,turnam compozitia alba,urmeaza compozitia neagra,asezam feliile de pere;

introducem in cuptorul cald 180°C timp de 35-40 minute;

Cand este gata se unge cu gem de caise sau piersici diluit cu apa;

Se serveste pudrat cu zahar sau cu ciocolata topita deasupra;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise