Tarta cu must si ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu must si ciocolata

Ingrediente

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri must
  • 1/2 lingurita boia iute. Nu e musai dar confera un gust aparte, cu adevarat deosebit! E acel ceva care face banalul extraordinar :)

Mod de preparare

Va place mustul? Eu il iubesc! Va recomand cu drag aceasta prajitura care ma surprinde de fiecare data prin gustul delicat si cremos. Mustul ii confera o textura aparte, aerata si in acelasi timp cremoasa. Greu de explicat... iar daca aveti putin curaj adaugati si putina boia iute. Iubitorii de ciocolata cu ardei iute sigur vor aprecia gustul! Este acel "ne ne sai quoi" care transforma o reteta banala intr-una de 5 stele :)

Prepararea este extrem de simpla : Topim la bain marie untul si ciocolata. Galbenusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se incorporeaza in ciocolata. Adaugam mustul si boiaua.

Albusul se bate spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in compozitia cu ciocolata amestecand usor. Cam asta e tot.

Turnam intr-o forma de tort cu pereti detasabili si bagam in cuptorul preincalzit la 180 g ( foc mic spre mediu). Lasam 30 de minute apoi reducem temperatura la 120 grade(foc mic) pentru inca 10 minute.

Nu se scoate imediat, ci se lasa sa se odihneasca in forma, in cuptor.

Se serveste rece, presarat cu cacao pudra. Ramane la fel de cremos si dupa 3 zile, dar e destul de greu sa reziste atata vreme nemancat.

Va poftesc la o degustare virtuala :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise