Ingrediente
300 g ciocolata amaruie, 125 g unt, 150 g zahar, 6 oua, 6 linguri must, , , 1/2 lingurita boia iute. Nu e musai dar confera un gust aparte, cu adevarat deosebit! E acel ceva care face banalul extraordinar :)
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
4 voturi
Mod de preparare
Prepararea este extrem de simpla : Topim la bain marie untul si ciocolata. Galbenusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se incorporeaza in ciocolata. Adaugam mustul si boiaua.
Albusul se bate spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in compozitia cu ciocolata amestecand usor. Cam asta e tot.
Turnam intr-o forma de tort cu pereti detasabili si bagam in cuptorul preincalzit la 180 g ( foc mic spre mediu). Lasam 30 de minute apoi reducem temperatura la 120 grade(foc mic) pentru inca 10 minute.
Nu se scoate imediat, ci se lasa sa se odihneasca in forma, in cuptor.
Se serveste rece, presarat cu cacao pudra. Ramane la fel de cremos si dupa 3 zile, dar e destul de greu sa reziste atata vreme nemancat.
Va poftesc la o degustare virtuala :)
Luminita1955 , 16 octombrie 2013
SUUUUPER RETETA! Oare, in loc de must as putea folosi vin? Nu am must...:(