Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se intinde aluatul si se imbraca cu el o forma de tarta unsa cu unt. Se unge pe margini cu galbenusul de ou (batut), se acopera cu hartie pentru copt, peste care se presara un strat de boabe de fasole si se pre-coace 8 minute. Aluatul copt se scoate din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se lasa sa se raceasca.
Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie mai intai in sferturi si pe urma lamele si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se topeste restul de unt impreuna cu zaharul (zaharul se adauga doar cand untul este topit) si cand incepe sa se rumeneasca se calesc merele, intorcandu-le pe ambele parti cu o spatula.
Se lasa merele sa se scurga si se aseaza - in forma de rozeta - peste aluatul pre-copt. Separat, se bat ouale, se incorporeaza laptele, zaharul vanilat si pudra de migdale, se amesteca bine si cand compozitia devine omogena, se toarna peste mere.
Se da tarta la cuptor si se coace 35 de minute la 180gr.. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca inainte de-a o servi.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii