Am facut un aluat din faina, unt, zahar pudra,sare,coaja rasa de lamiie, apa rece si l-am dat la rece 20 de minute.
Între timp se curata 4 pere si se taie pe lungime . Din aluatul răcit se intinde o foaie într-o tavă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm. Pe marginea aluatului din tavă se aseaza un rând de felii de pere suprapuse puţin, în aşa fel încât mijlocul să rămână liber. Se taie merele în cubuleţe şi se amesteca cu nucile zdrobite şi cu 1 lingură zahăr tos. Acest amestec se pune in mijlocul tartei. Se coace la foc potrivit cam 30 de minute . Dupa ce se coace, se amesteca 2 linguri de gem de caise cu putin coniac (eu am pus visinata pentru ca nu am avut coniac) si se pune pe deasupra tartei fierbinti.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii