Tarta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere

Ingrediente

  • 150g. unt
  • 4 oua
  • 1 pachet zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 1 pachet praf de copt
  • 150g. faina
  • 150g. zahar
  • 500g. mere
  • 4 lingurite brandi de mere
  • 75g. zahar praf

Mod de preparare

Curatim merelede coaja si de miez.

untul il topim si il lasam sa se racoreasca, apoi punem intr-un vas:zaharul, oule, zaharul vanilat, untul, sarea si brandi de mere, amestecam bine cu mixerul pina se va obtine o masa ca spuma.

Taiem merele felii lungi si subtiri.

Adaugam faina si praful de copt in mixtura de unt si amestecam bine cu mixerul cam 5min.Apoi adaugam si merele

feliate si amestecam cu o lingura le lemn incet, trebuie sa lasam un mar feliat pentru decorare.

Luam o tava rotunda si o ungem cu unt si turnam toata mixtura in ea, apoi ornamentam cu feliile de mere care leam pus de oparte.

Incingem cuptorul la 200 de grade si punem tarta la cuptor timp de 35-40min. daca vedem ca se prinde fata prea repede o astupam cu o foaie de copt si o lasam sa se coaca mai departe.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi o presuram cu zahar praf.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise