Tartă cu mere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tartă cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 260 g făină
  • 100 g zahăr
  • 170 g unt
  • un praf de sare
  • 2 gălbenușuri + 3 linguri de apă
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg mere
  • 100 g zahăr
  • 100 ml apă
  • o lingură scrorțișoară
  • o lingură făină

Mod de preparare

Facem o cocă din făina, zahărul și untul tăiat bucățele. Frământăm în așa fel încât să se formeze o textură ca și cea a pesmetului. Apoi adaugăm gălbenușurile amestecate cu apa (3 linguri) și frământăm aluatul cu măna până când se omogenizează compoziția.

Acoperim aluatul și îl punem la rece pentru 20 min. (este important ca alutaul să stea la rece înainte de a fi modelat).

Între timp, curățam merele și le tăim cubulețe mai micuțe. Punem zahărul la caramelizat și stingem cu 100 ml apă, apoi adăugăm merele și le lăsăm până când sunt destul de moi. La final adăugăm scorțișoarași făina și luăm de pe foc. (Este de preferat să fie reci atunci când le punem peste aluat).

După ce scoatem aluatul de la rece așteptăm 10 minute înainte să îl întindem. Îl împărțim în 3 părți egale, folosind 2 părți pentru aluatul care vine pus în tavă, iar restul pentru fâșiile de pe deasupra.

Pregătim o tavă rotundă cu diametrul de aprox. 22 cm și începem să întindem foaia de aluat astfel încât să formeze un disc, puțin mai mare decât dimensiunea tăvii, aprox. de 27 cm. Așezăm aluatul în tavă astfel încât acesta să acopere și pereții tăvii, tăiem surplusul de aluat și așezăm merele în interior.

Din aluatul care a rămas întindem încă o foaie rotundă, apoi tăiem fășii de aluat și acoperim fructele dintr-un capăt în altul. Înainte de o băga în cuptor se amestecă un albuș cu o lingură de apă și cu o pensulă ungem fâșiile de aluat.

Încălzim cuptorul la 180°C, apoi punem tarta înăuntru.

Lăsăm la cuptor 20-30 min. până când tarta este bine coaptă pe deasupra.

(http://jurnalretete.blogspot.ro/)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise