Se pune putina faina peste foaia de foitaj si se intinde cit mai fin. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit se taie marginile pentru a ramane un dreptunghi perfect. Cu o furculita se inteapa partea din mijloc pentru ca sa nu creasca, lasand cam 2 cm pe margini neantepat.
Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scoate cotorul. Se taie in feliifine. Se acopera partea centrala (cea intepata) cu felii de mere, lasand marginile neacoperite.
Peste mere se pun cantitati mici de unt(repartizand pe toata suprafata cu mere insa nu pe fiecare feliuta ) si pudrati cu cele doua lingurite de zahar.
Se introduce tava in cuptorul incins la 170ºC cam 20-25 minute.
Cand e gata se scoate si se unge tarta cu dulceata de caise si se serveste cu putin sirop de zmeura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii