Ingrediente
Aluat:, 250 g faina, 125 g unt, 1 ou,, 100 ml lapte,, sare, , Umplutura:, 2 cesti boabe mazare proaspata, 200 g piept curcan (sau curca, cine stie ce-o fi fost), 4 catei de usturoi, 1 morcov,, 1 cartof,, 1 dovlecel, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
4 voturi
Mod de preparare
Aluatul.
Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul.Adaugam laptele si amestecam pana obtinem o compozitie omogena, asemanatoarea cu cea pentru chec.
Umplutura:
Punem carnea, mazarea, cartoful, morcovul si dovlecelul (taite cubulete/felii/rondele...cum vreti) la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgem apoi apa si adaugam usturoiul pisat.Scurgem din nou de apa si adaugam totul in compozitia de aluat.Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30-40 de minute. Eu am asezat deasupra si cateva felii de dovlecel, taiate foarte subtire.
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012
Nu am incercat nicioadata tartele sarate. Arata delicios si ma tenteaza pentru o cina destul de rapida zic eu.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012
Arata bine, cred ca e si buna.