Tarta cu marmelada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu marmelada

Ingrediente

  • blatul:
  • -500 g faina
  • -250g unt sau margrina
  • -150g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -umplutura: diverse gemuri,marmelade
  • -4 galbenusuri

Mod de preparare

Intr-o caserola se pune faina,in mijloc se aseaza untul nu foarte moale,se amesteca bine pana devine un aluat nisipos.

Se adauga zaharul,ouale,un praf de sare,si coaja de la o lamaie. Se framanta un aluat fraged se introduce intr-o punga de plastis si se pune pt 30 minute in frigider.

Se intinde o foaie mai inalta pe bordul tavii unse cu margarina,se umple cu gem,marmelade,etc. Deasupra se poate decora cu diverse forme sau cu fasii de coca.

Din acesta coca vor iesii 2-a tavi de tarta,le puteti umple cu mere, sau cu alte fructe,sau pur si simplu se pot face biscuiti ft fragezi!!!

Se coace la cuptorul incins 180° timp de 25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise