Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim aluatul:
1.Punem intr-un castron faina, untul, sarea si apa rece. Framantam bine cu mana ingredientele pana ne rezulta un aluat ferm. Infoliem aluatul intr-o folie alimentara si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute.
2. Dupa ce timpul de stat la rece a trecut, scoatem aluatul si il punem pe masa pudrata lejer cu faina. Cu o sucitoare il intindem intr-o foaie potrivit de groasa. Taiem foaia in fasii late cam de 4-5 cm. si lungi cat tava, sau tavile, pe care le vom folosi.
3.Asezam fasiile in tava in pozitie verticala si le aplatizam usor la baza tavii ca sa stea cat mai drepte.
4.Din fasiile lungi ramase pe masa de lucru, taiem bucatale mai micute pe care le fixam intre fasiile lungi.Presam cu degetele ca sa la ''lipim'' cat de bine fiecare fasie.Trebuie sa fie foarte bine prinse intre ele pentru a nu se prelinge sosul.In final, aluatul asezat in tava trebuie sa arate ca si un grilaj.
5.Cand am terminat de asezat aluatul, dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute sau pana este rumenit.
*Cat timp sta tava la cuptor pregatim legumele asa:
1.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim, pe rand, ceapa rosie, ceapa galbena, ardeii, fiecare taiate fasii micute si subtiri.
2.Calim pentru 1 minut si rosiile cherry impreuna cu frunzulite de cimbru.
3.In alta oala punem la fiert conopida romanesco si mazarea.Le lasam sa fiarba cam 8-10 minute, dupa care, le luam de pe foc si le punem repede sub jet de apa foarte rece.Le scurgem si le punem deoparte.
4.Maslinele le taiem rondele subtiri.
5.Intr-o oala cu apa si sare punem la fiert pastele.Le lasam pentru 6 minute , le scurgem de apa si le punem deoparte.
*Pregatim si sosul:
1.Punem intr-o cratita pe foc untul impreuna cu faina.Calim faina 1-2 minute apoi turnam laptele.Amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa si devine cremoasa.
2.O luam de pe foc, o lasam sa se tempereze apoi adaugam ouale,cascavalul ras si pastele fierte.
3.Impartim compozitia in doua. Intr-o parte punem boiaua si amestecam bine, iar cealalta jumatate o lasam alba, simpla.
*Incepem la asamblarea tartei.Procedam asa:
1.Punem cu o lingura in fiecare patratel al tartei sos.Intr-un patratel punem sos alb, in altul sos cu boia.Aspectul final trebuie sa arata cam ca si al unei table de sah.
2.Deasupra fiecarui patratel umplut cu sos, asezam legume.Fiecare patratel trebuie sa aiba alt fel de legume.Incercam sa le punem in asa fel incat sa fie culori diferite una langa alta.
3.Cand am terminat de asezat si legumele, presaram verdeata tocata marunt si dam tava la cuptor, la foc mediu, apoi iute, pana tarta este bine rumenita.
4.Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se tempereze usor apoi o servim atat calduta cat si rece . Pofta mare va doresc!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii