Se framanta aluatul, se tine doua ore la rece, invelit intr-o folie de plastic, si se intinde pe planseta infainata (in forma de cerc, cu diametrul de 35 cm si grosimea de 1/2 cm). Se imbraca cu el o forma de tort cu peretii detasabili si diametrul de 30 cm, se inteapa cu furculita si se coace mai intai 12-15 minute, acoperit cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si pe urma alte 8 minute, descoperit.
Se iau doua lamai, se taie felii foarte subtiri, se indeparteaza samburii si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Cand dau in clocot, se iau de pe foc si se lasa o ora in apa sa se raceasca si sa se patrunda bine. Se scot feliile din zeama, zeama se pune din nou pe foc, se introduc feliile, se dau intr-un clocot, se lasa sa se raceasca si se procedeaza la fel inca o data sau de doua ori.
Se ia 1/2 l zeama, se adauga 500 g zahar, se pune la fiert si, cand clocoteste, se introduc din nou feliile de lamaie si se lasa sa se raceasca.
Celelalte lamai se spala cu apa fierbinte, se sterg, li se rade coaja si apoi se storc (rezulta circa 1/4 l de zeama). Se amesteca zeama si coaja de lamaie cu untul, ouale, zaharul ramas si sarea si se toarna peste aluatul copt si racit. Se da tarta la cuptor, se coace circa 25 minute la 180° si se lasa sa se raceasca. Peste umplutura se toarna aproximativ 6 linguri de zeama fiarta si racita (de cateva ori) si se aseaza feliile de lamaie.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii