Punem faina intr-un vas, adaugam coaja rasa de la lamaie, untul moale, zaharul, galbenusurile, vanilia si sarea si framantam repede pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o infasuram in folie si dam la frigider aproximativ o ora.
Tava o tapetam cu unt si faina si intindem direct acolo aluatul, care trebuie sa acopere si peretii formei. Intepam cu o furculita mica din loc in loc pentru a nu se umfla in timpul coacerii si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. In acest timp pregatim crema. Radem coaja de la lamaie, stoarcem zeama acesteia, mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare, adaugam zeama+coaja de lamaie, amidonul si la urma incorporam si crema mascarpone. Scoatem aluatul, turnam crema deasupra si punem inapoi inca vreo 20-25 minute pana se solidifica crema.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Impartim spuma in 2 parti egale si intr-o jumatate punem macul. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem alternativ o lingura de spuma simpla, una cu mac si tot asa pana se termina. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii