Se face aluatulde tarta din unt , faina, galbenus si cateva linguri apa f rece.Se amesteca repede si apoi se lasa la frigider pt cel putin 30 min.Se incalzeste un pic cuptorul si apoi se introduce tava cu aluatul intins , la copt, pt cca 10-15 min.Se scoate si se lasa la racit in tava.
Umplutura se face amestecand iaurturile cu fructe cu zaharul, frisca, caisele taiate bucatele si gelatina inmuiata.Gelatina se lasa la inmuiat cca 15 min , apoi se incalzeste la bain marie un pic, cat sa se dizolve( atentie-nu se fierbe!) si se da la racit.Rece , se amesteca cu iaurtul si celelalte ingrediente.Se umple tarta si se da la frigider pt circa 2-3 ore.Mai sigur este de preparat de pe o zi pe alta.
Se poate face cu orice fruct de sezon sau nu numai.Cine doreste poate unge foaia de tarta , inainte de a pune crema de iaurt , cu un pic de dulceata, in cazul nostru, de caise.Cine vrea mai putin dulce , sare partea cu dulceata si scade si cantitatea de zahar din umplutura.Se poate orna cu fructe proaspete in momentul servirii si cu cateva frunzulite de menta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii