La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul mixerului se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand cele 4 galbenusuri, esenta de vanilie, mierea, sarea si vom amesteca pana totul devine omogen. Peste ouale cu zahar vom adauga treptat, untul topit, uleiul, iaurtul si faina cu praful de copt. Tarta o vom coace intr-un vas yenna rotund, cu diametrul de 28 cm, tapetat cu hartie de copt si uns in prealabil cu putin unt.
Spalam fructele si le curatam de coaja, apoi le taiem fie in cuburi, fie felii nu prea groase. Boabele de struguri, dupa ce le-am spalat, le taiem in jumatate si le vom scoate simburii. Punem jumatate din compozitie de aluat, dupa care vom presara jumatate din cantitatea de fructe pe toata suprafata vasului, apoi restul de compozitie si cantitatea de fructe ramasa, pe care o aranjam in stil geometric pe toata suprafata. Daca urmariti si imaginile postate veti vedea cum am aranjat fructele in primul si ultimul strat. Vom porni cuptorul la 180 grade apoi introducem prajitura si o vom lasa la copt cca.40 de minute, dar inainte de a o scoate vom face testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt o vom lasa sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou si o pudram cu zahar.
Fructele folosite la aceasta tarta se pot inlocui cu orice fel de fructe de sezon.
Tarta a iesit foarte pufoasa si delicioasa, nu vreau sa ma laud, dar imaginea isi spune cuvantul..!
Va doresc pofta buna!
Specific: Iordania
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii