Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema ,se adauga una cate una apa minerala ,apoi treptat faina . Albusurile batue spuma tare ,se adauga treptat amestecand usor de jos in sus . Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei groasa.Se pune in forma de tarta cu diametrul de 24 cm ,in care am pus hartie de copt , si se da la cuptorul preincalzit 40-45 minute la foc mic .
Dupa ce s-a racit ,se taie blatul in doua se unge din belsug cu crema de vanilie (facuta dupa instuctiunile date pe pachet ) ,peste care pui fructe de padure din belsug,se pune urmatorul blat peste care se pune tot crema de vanilie si se orneaza cu fructe ,proaspete .
Gelatina se prepara urmand instructiunile date pe pachet in care pui 2 linguri de zahar si dupa ce ai ornat tortul, torni un strat subtire de gelatina peste fructe ( nu se oxideaza fructele ).Se da la frigider minim 2-3 ore se consuma in doua zile maxim.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii